Cestovní vodácká kancelář RA – Zlín

Vodácká cestovní kancelář RA – Zlín pro mě rozhodně není cizí. Můj otec je totiž jejím ředitelem. Už jako malého mě brávali na zájezdy a mnozí zákazníci si mě pamatují jako malého zbytečně přechytralého špunta s blonďatou hlavou a gumáky na nohách. Dnes už jsem jiný, ale své vodácké zkušenosti jen tak za hlavu nehodím. Doposud to byl totiž můj jediný způsob jak trávit prázdniny.

Ještě jsem ani nebyl na světě a mamka s taťkou se mnou jeli divokou vodu. Otec řekl: ,,Ať si zvykne na houpání.” A já jsem si opravdu zvyknul. Pak, když jsem byl větší, svěřila mě mamka po dlouhých splouváních do jiné lodi. Vidím to jako dnes, když jsem se poprvé převrátil. Bylo to na lodi s Radkem B. a jeho ženou. Tehdy to pro mě byla velká tragédie, neboť jsem při plavání přišel o svou nejoblíbenější obuv. Gumáky. Možná se divíte, ale daly se nosit prakticky pořád a jejich nazouvání a vyzouvání bylo rychlejší než blesk. Chápu ale, že za to Radek nemohl. K nám do lodi totiž začali skákat lidé z lodí, které se převrátily vedle nás, a proto jsme se na hladině neudrželi ani my.

Před dvěma roky jsem si jako všichni instukroři v CK dělal osvědčení na ,,Pana Instruktora’’. Školení nás mělo naučit, jak se co dělá, jak se vede zájezd, zachraňují lidi a dokonce i jak se rodí děti (lékaři se hrozně líbila ta figurína a tak nám ji prostě musel přinést ukázat). Už po prvním dnu ale školitelé ke svému překvapení zjistili, že vlastně všechno umíme. Proto nakonec prověřovali jen ,,mladé’’ instruktory. Prospěli jsme všichni.

V letošní sezóně nabízí CK RA – Zlín velice zajímavé zájezdy. Přibyly seakajaky, což je velice oblíbený sport posledních let. Více se dočtete přímo na webových stránkách kanceláře. Chtěl bych také upozornit na „kajakové školy“, většinou totiž patřím mezi instruktory. Za shlédnutí ale určitě stojí celá nabídka.

Tak, tohle byl jen takový malý úvod do vodáctví u CK RA – Zlín. V této rubrice bych chtěl psát o každém zájezdu, kterého se letos zúčastním. O řekách, lodích a vodáctví vůbec. Snad vás zaujmu a k vyzkoušení nějaké té „říčky“ přinutím i nováčky.

Dostatek vody a prosluněnou vodáckou dovolenou přeje Honza 🙂