Zvýraznění syntaxe zdrojového kódu ve Wordu – konečně vyřešeno!

Tak jsem na to konečně přišel. Po několikaletém bádání a hledání jakéhokoliv doplňku, který by přidal zvýrazňování syntaxe do Microsoft Wordu jsem dospěl k názoru, že v podstatě nic neexistuje. Našel jsem sice program, který uměl HTML, JavaScript a VBScript, ale to pro mé zvýrazňování SQL, php, c++ a dalších nebylo dostatečné.

Našel jsem i jiné řešení, a sice použitím speciální editoru, který uměl zvýrazňovat syntaxi. Pak jste musel zkopírovat text jako RTF a následně vložit do Wordu. To jsem ale nikdy nevyzkoušel. Netušil jsem, že by RTF můj problém vyřešilo.

Dnes, když jsem zase hledal zvýraznění syntaxe, mě napadlo se podívat do PSPadu, zda náhodou neumí RTF, že bych si to vyzkoušel bez stahování jakéhokoliv softwaru a světe div se! Soubor->Export->Exportovat do schránky v RTF existuje! Pak už jen vložit do Wordu a mám syntaxi. Nemůžu uvěřit tomu, kolik let mi trvalo přijít na tento způsob. Možná to bylo tím, že jsem si ráno přečetl článek ,,Kterak kapela během chvilky přišla o sto tisíc pirátských fanoušků“ a hlavně odstavce, kde se zmiňují o výsledcích hledání, které sice našli tisíce, ale fiktivních souborů. Při hledání zvýrazňovače to totiž bylo stejné. Děkuji za ten článek! Užiji si naplno toto nádherné prozření.