Jak se váže kravata?

Jak se váže kravata? Tak tohle je opravdu častá otázka, před jakoukoli společenskou akcí. Pokud doma nemáte šikovnou (výjimky) ženu, tak šmodrchání kravaty zůstane na vás.Ať už jdeme na ples, podnikový večírek, svatbu nebo jinou společenskou akci, vždy potřebujeme uvázat kravatu. Na ukázku jsem upravil 4 návody na uvázání kravaty.

Jednoduchý uzel Jednoduchý dvojitý uzel
Jednoduchý - jednouzlový uzel na kravatě Jednoduchý - dvouzlový uzel na kravatě
Windsorský uzel Windsorský dvojitý uzel
Windsorský jednoduchý uzel na kravatě Windsorský dvojitý uzel na kravatě

Ještě bych vám rád doporučil, abyste si kravatu nenechávali složenou na příště. Taková kravata se potom špatně váže znovu, neboť je už na některých místech pokrčená. A navíc, nikdy se to nenaučíte vázat 😉 Doufám, že jsem vás zachránil před společenským trapasem a přeji příjemné vázání!

Tip 1: Pokud jste člověk menšího vzrůstu a vždy vám buď čouhá konec nebo začátek kravaty, tak bych rád doporučil že pro nás malé je dobré dělat dvojitý windosorský uzel, je hodně omotaný a proto je i kratší na obě strany.

Tip 2: Pokud kravatu vážete vždycky na několikrát jako já, a pokaždé má špatnou délku, tak vam doporučuji si zapamatovat ke kterému knoflíku si přikládáte konec kravaty(ten užší) a příště už pojedete hned napoprvé 🙂

Doporučení: Uložte si odkaz na tuto stránku do oblíbených, stiskněte CTRL + D (cmd + D). Nebudete to muset přístě hledat 🙂

Můžete si ještě přečíst můj Návod na ruikovu kostku!