A je to tu! Sníh ;-)

This content has been archived. It may no longer be relevant

Když napadl první sníh 3. listopadu, spousty lidí to překvapilo. Mě to však překvapilo nejvíc. Ten den jsme jeli na Gaudeamus, což je přehlídka vysokých škol v Brně. Ráno se vzbudím a vidím, že budu muset prověřit své řidičské dovednosti ve ztížených podmínkách. Ve Zlíně kalamita, a vůbec v celé republice. Kdo by to taky čekal, že napadne už na začátku listopadu tolik sněhu.

Po poučkách svých rodičů o bezpečnosti jízdy a jak se jezdí ve smyku jsme vyrazili. Už jenom první křižovatka byla záležitost na 30 minut (na této křižovatce je problém i za krásného slunného dne), dále jsme pokračovali do města, kde jsme nabrali zbytek děcek a „jelo“ se do Brna. Jelo se stylem dlouhé fronty do Otrokovic (tradičně). Dále jsme trochu zapřemýšleli a nejeli jsme normální cestou (evidentně byla zacpaná), ale vzali jsme to přes kopce. Dobrá volba, vyhnuli jsme se zácpám a už jsme frčeli po dálnici na Brno.

Proč to všechno povídám? No dneska konečně sněží! A já zítra zase vyrážím po dlouhé době autem. Teď už nejedu dálkovou, ale i tak se pro koberec docela projedu 🙂

Na fotečce je jasně vidět, jak u nás sněží. Omlouvám se za kvalitu, foceno rychle a obyčejným foťákem.

Zimní pohled na ulici