,,Kopírovači“

This content has been archived. It may no longer be relevant

Když jsem kdysi dávno začal s mojí úplně první webovou stránkou, nikdy bych netušil, že bude tak úspěšná. Tolik kopií mého návodu kolovalo po internetu … to mě velmi těšilo, ale zároveň pěkně iritovalo. No nic, napsal jsem pár emailů a už jsem byl opět se svým Návodem na Rubikovu kostku sám. Všichni ,,kopírovači“ neuvedli zdroj a drze text zkopírovala – a většinou ještě špatně, bez obrázků. Jednou jsem dokonce dostal i email s požadavkem na povolení uložení jeho textu na stránky pro pozdější studium. To se mi zdálo zbytečné a doporučil jsem mu vytvořit odkaz.

Když jsem později začal psát svůj blog, napsal jsem pár zajímavých článků, které opět spustily vlnu kopírování (a stále to nekončí). Mezi nejzajímavější a nejnavštěvovanější považuji návod Jak stahovat z internetu software, hudbu a filmy?, který dosáhl pohádkových 156000 přečtení(!)  a druhý díl Jak stahovat z internetu software, hudbu a filmy? – zpracování stažených dat. Dále pak vlastní návod Jak se váže kravata?.

A vlna kopírování pokračovala dále. Ještě že strejda google má chytrý algoritmus, který nalezne tyto kopie a ostatním (kromě originálu) udělí horší skóre a penalizuje ho. Někdy si toho ale nevšimne a musím zasáhnout sám.

Pak se mi ještě podařilo napsat pár informativních zápisků o kterých se  na internetu ještě nepsalo a díky nim (možná) se o nich dozvědělo spousty nových zájemců. Mám na mysli především článek CapoeiraTaneční styl v Belgii – Jumpstyle.
A taková drobná perlička na závěr je IT Kámasútra. 🙂 Časem jsem potkal vedoucího z capoeiry a říkal mi, že mu na tréningu přibylo spousty nováčků a díky mě. Úžasné.

Uvidím do budoucna, jak se tento kopírovací trend bude držet a co mi přinese (a vezme). Jak jste na tom vy, ostatní blogeři?