Vychytávky pro Váš desktop s Windows 7

4t Tray Minimizer Free

Jednoduchá utilita 4t Tray Minimize Free, která dokáže pro jakékoliv okno nastavit „Always On Top“, tedy aby byla stále viditelná. Osobně to používám pro videa z youtube, cesketelevize.cz, přepisování dokumentů, prezentací. Určitě sami najde použití.

Winsplit Revolution

Dokáže inteligentně rozmísťovat okna po plochách. Víceméně to rozlišuje klasické rozmísťování zabudované ve Windows 7. Winsplit Revolution přidává možnost různých velikostí oken. Pomocí ctrl + alt + číslo na num. klávesnici vám postupným mačkáním mění velikost okna v sektoru plochy. Tedy pro číslo 3 to je vpravo dole, pro číslo 7 je to vlevo nahoře.

F.lux

F.lux vám mění zabarvení monitoru podle denní doby. Díky tomuto na vás monitor v noci tolik nezáří a bude se vám lépe usínat. Je to způsobeno modrou barvou, která může způsobit problémy se spánkem. Možná proto jsou počítačníci noční tvorové. Existuje podobná aplikace pro mobilní telefony s Androidem – Twilight.

DreamScene Seven

Netradiční animované wallpapery pro váš desktop. Můj nejoblíbenější je vodopád! Náramně uklidňující. Vyzkoušejte DreamScene Seven. Můžete se podívat i na ukázkové animované wallpapery.

Neznámé aplikace

Hledám aplikaci, která ke každému oknu přiřadí vedle minimalizačního tlačítka tlačítko pro změnu hlasitosti. Tím bych rád ovlivnil hlasitost jednotlivého okna. Neznáte nějakou?